|
|
B-80 Di Piu
Di Piu to firma rozwijająca od 1978 roku, z wielkim sukcesem, technologię mechanicznego brykietowania trocin. Jej urządzenia spotkać można w dużych zakładach produkcji brykietów na całym świecie. Zdobyte doświadczenie i ciągłe nastawienie na udoskonalanie technologii pozwoliło firmie Di Piu wypracować bardzo skuteczną i trwałą brykieciarkę B-80. Pozwala ona na produkcję brykietu o średnicy 85 mm - 90 mm i długości od 20 do 300 mm, najczęściej poszukiwanego przez klientów do spalania w kominkach. Głównym dystrybutorem brykietów na rynku europejskim stały się wielkie sieci marketów. Zamawiają to, co najczęściej wybierają w nich klienci. Jeśli trafnie odpowiemy na pytanie co będą wybierać klienci marketów przez najbliższe lata, możemy zbić fortunę. Główną grupą klientów kupujących w marketach są posiadacze wkładów kominkowych. To od oceny przez nich wygody wkładania do kominka i jakości spalania brykietów zależy kierunek rozwoju rynku. Dotychczasowe doświadczenie pokazuje, że rynek powoli zdominują dwa typy brykietów długi walec o średnicy zbliżonej do rozmiarów polana i kostka w kształcie zbliżonym do standardów Rufa. DI PIU kierując się względami praktycznymi stawia na walec. Uzasadnienie jest proste. Niższy jest koszt zakupu maszyny i wytworzenia brykietów w przeliczeniu na tonę wyrobu.
|